5 soorten content die de meeste backlinks genereren

Hello Yuqo
Hello Yuqo
B
Backlinks zijn een belangrijk middel om lezers te trekken, alsmede om uw potentiële klantenkring te vergroten en uw website te laten groeien. Ze duiden op populaire content. Sommige soorten teksten lenen zich hier echter beter voor dan andere.
Reading Time: 4 minutes

Een artikel dat veel backlinks genereert kan van groot belang zijn als het aankomt op SEO en op het verhogen van het aantal lezers. Simpel gezegd, is een backlink een inkomende link van een andere website naar die van u. Wanneer mensen naar uw webpagina verwijzen, of deze op hun eigen website plaatsen, verhogen ze niet alleen uw potentiële bezoekersaantal. Ze sturen ook een signaal naar zoekmachines dat aangeeft dat uw website het bezoeken waard is. Dit resulteert vaak in een hogere ranking.

Als het aankomt op het genereren van backlinks, draait het allemaal om overtuigende en aantrekkelijke content. Het soort tekst dat u hebt geschreven kan ook van grote invloed zijn; sommige inhoud is gevoeliger voor het aantrekken van backlinks dan andere. Hieronder vindt u perfecte voorbeelden van teksten die veel backlinks genereren.

 

1. POSTS MET LIJSTEN

Backlinks genereren: posts met lijsten

Eén van deze vormen is de klassieke lijst post. Eenvoudig in structuur en makkelijk te verteren voor de lezer, krijgen lijst posts meer consistent en kolossaal webverkeer dan elke ander indeling. Ze spreken de potentiële lezer aan doordat de titel heel vaak het totaal aantal punten in het artikel opsomt. Denk bijvoorbeeld aan “10 Manieren Hoe Selderijsap Jouw Gezondheid Kan Verbeteren” of “57 Oefeningen Die Je Thuis Kunt Doen”. Hierdoor kan de lezer precies zien waar het artikel over gaat en kan het nieuwsgierigheid opwekken. Een andere aantrekkelijke eigenschap van lijst posts is dat ze gemakkelijk en snel door te nemen zijn, waardoor de lezer meteen de juiste informatie kan vinden en eruit kan halen.

 

2. GIDSEN

Backlinks genereren: gidsen

Gidsen zijn een geweldige opzet voor publiek dat een beetje dieper op een onderwerp in wil gaan. Het idee van een gids is om een echt diepgaand en informatief stuk geschreven werk te creëren dat wel tienduizenden woorden lang kan zijn. In tegenstelling tot een korter artikel, dat slechts naar één deel of aspect kijkt, is het doel van een gids om elk oogpunt en detail van een onderwerp te beschrijven. Zo krijgt de lezer een volledig overzicht, waardoor deze nergens anders naar informatie hoeft te zoeken. Alles wat zij zocht was per slot van rekening al beschikbaar in uw gids.

Hoewel het veel werk is om gidsen samen te stellen, hebben ze het potentieel om enorm veel webverkeer te genereren zodra ze gepubliceerd zijn. Bovendien zijn er tal van mogelijkheden om backlinks erin te verwerken omdat ze zo lang en diepgaand zijn.

 

3. INFOGRAPHICS

Backlinks genereren: infographics

Infographics behoren tot de meest virale post soorten in het arsenaal van bloggers en terecht. Net als lijsten, kunnen ze een grote hoeveelheid informatie bevatten, samengevat in een gemakkelijk verteerbare vorm. Infographics vallen echter nog meer op; vooral die met een handig, gepolijst, kleurrijk ontwerp en een overvloed aan grafieken, tabellen en andere vormen van makkelijk te verteren visuele gegevens en statistieken. Deze blikvangende creaties kunnen zich als een lopend vuurtje verspreiden omdat ze gemakkelijk te begrijpen zijn. Hierdoor kunnen ze ook backlinks genereren naar andere delen van uw website.

 


Yuqo quotesHet soort content dat geschreven wordt, kan behoorlijk invloedrijk zijn; sommige teksten genereren meer backlinks dan andere.


 

4. SAMENWERKEN MET EEN BEÏNVLOEDER

Backlinks genereren: samenwerken met een beïnvloeder

Door samen te werken met andere reuzen in uw vakgebied, kunt u uw eigen verkeer en dat van andere sites stimuleren. Als u bijvoorbeeld een artikel schrijft over hoe een concurrent succes vond en de strategieën beschrijft die deze gebruikte, met een link naar hun site, dan creëert u een stuk dat veel aandacht zal krijgen en tegelijkertijd het webverkeer van de andere partij zal verbeteren. Dit kan ook in uw voordeel werken, als uw concurrent besluit om de pagina als een backlink te gebruiken. Met anderen samenwerken en backlinks genereren, zal individuele websites – evenals de gehele niche – helpen om te slagen en te groeien.

 

5. DIRIGEER UW NICHE

Backlinks genereren: dirigeer uw nicheDoor creatief te zijn en constant zoeken naar nieuwe vormen van content en manieren om ze vorm te geven, verhoogt u niet alleen het succes van uw eigen site, maar beïnvloedt u ook anderen in uw vakgebied. Innovatie zal op haar beurt leiden tot een kettingreactie van ideeën. Deze zullen uiteindelijk anderen inspireren om nieuwe ideeën te creëren. Daarmee zal de algehele kwaliteit van uw niche verbeteren. Nieuwe, aantrekkelijke ideeën zullen meer en meer verkeer naar uw website trekken, uw niche laten opvallen en verbazingwekkende backlink-mogelijkheden creëren.