Zo gebruikt u gebroken links van concurrenten om te groeien

Steven Mike Voser
I
Iedere serieuze marketingexpert is bekend met "link building" en weet hoe belangrijk dit is voor een sterke SEO-strategie. In dit artikel laten we u een simpele en snelle manier zien waarmee u backlinks voor uw site kunt genereren, namelijk door gebruik te maken van gebroken links van concurrenten.

Deel dit artikel met collega’s en vrienden via uw sociale media als u het nuttig vindt en bekijk onze blog regelmatig voor nieuwe, soortgelijke artikelen.
 

WAT IS LINK BUILDING EN WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK?

Wat is link building en waarom is het zo belangrijk?Link building is het proces van het verwerven van hyperlinks naar uw website vanaf andere sites. Met behulp van deze links kunt u navigeren tussen verschillende pagina’s op het internet. Zoekmachines gebruiken ze om het internet te doorzoeken.
Met nieuwe verbeteringen in de algoritmes van Google, wordt link building nu gezien als een van de belangrijkste technieken voor het stimuleren van zoekrankings. Het genereren van links kan echter veel tijd kosten en lastig zijn.
“Er zijn veel technieken voor het verkrijgen van links. Hoewel ze variëren in moeilijkheidsgraad, zijn SEO’ers het erover eens dat link building een van de lastigste onderdelen is van hun werk. Velen van hen spenderen het grootste deel van hun tijd hieraan. Als u goed bent in het generen van hoogwaardige links, hebt u dan ook een voordeel ten opzichte van zowel andere SEO’ers als uw concurrentie”, schrijft Paddy Moogan op Moz.
Zoekmachines gebruiken links op twee verschillende manieren. Ten eerste gebruiken ze links om nieuwe webpagina’s te ontdekken. Ten tweede, en belangrijker, gebruiken ze links om te bepalen hoe hoog een webpagina in hun resultaten moet worden gerankt.
Als een zoekmachine een pagina eenmaal heeft verkend, indexeert de zoekmachine de site en wordt de kwaliteit van de content geanalyseerd. Dit bepaalt uiteindelijk de ranking van de pagina. Google en andere zoekmachines willen gebruikers namelijk voorzien van de meest relevante en hoogwaardige informatie.
Een van de manieren waarop zoekmachines de kwaliteit van een webpagina bepalen, is door te analyseren hoeveel andere websites naar die pagina verwijzen en wat de kwaliteit is van die websites. Hoe meer links u genereert van hoogwaardige sites, hoe beter u dan ook gerankt wordt door een zoekmachine.
 


Yuqo quotes“De theorie is dat wanneer iemand naar een andere website verwijst, diegene eigenlijk zegt dat het een goede bron is. Anders zouden ze er niet naar verwijzen, net zoals dat u een vriend niet naar een slecht restaurant zou sturen,” aldus Moogan.


 
Niet alleen het verwerven van hoogwaardige links naar uw website is belangrijk. Ook het verwijzen vanaf uw eigen site naar andere websites is van belang. Hoewel er veel discussie over dit onderwerp is, zijn veel leidende SEO-experts het erover eens dat het linken naar goede bronnen vanaf uw eigen site voordelen heeft. Voor meer gedetailleerde informatie hierover en de voordelen van het linken naar andere websites, kunt dit artikel op Moz bekijken.
Google-oprichter Larry Page bedacht in de jaren negentig PageRank, het algoritme waarmee Google de kwaliteit van een pagina analyseert op basis van de links die ernaar verwijzen. Het was een van de ontwikkelingen die ervoor zorgde dat Google een dominante rol kreeg in de zoekmachine-industrie.
 

ZO GENEREERT U LINKS MET DE GEBROKEN LINKS VAN UW CONCURRENT

Zo genereert u links met de gebroken links van uw concurrent
Nu we de relevantie van link building hebben besproken, bekijken we hoe u hoogwaardige links kunt genereren.
Link building is niet gemakkelijk, en er is geen aanpak die op alle gevallen toepasbaar is. De volgende techniek is echter een geweldig alternatief voor andere, meer tijdrovende methoden. Hiermee ziet u snel resultaat.
Ruwweg samengevat ziet het proces er als volgt uit. Eerst identificeert u gebroken links op websites van uw concurrentie. Vervolgens creëert u content voor deze links en brengt u de webmasters van de concurrerende sites op de hoogte van de gebroken links op hun site. Hierbij stelt u voor om in plaats daarvan naar uw website te verwijzen.
Het verwijzen naar een 404-pagina is een grote SEO-zorg en de meeste webmasters willen dit probleem snel oplossen. Door ze een goed alternatief te bieden, kunt u directe links van gewaardeerde sites naar uw website genereren.
Hier is een gedetailleerd overzicht van het proces dat het mogelijk maakt om te profiteren van gebroken links van uw concurrentie:
 

1. BEPAAL UW CONCURRENTEN

Allereerst moet u weten wie uw concurrenten zijn. Dit is gemakkelijk; zoek met behulp van de relevante zoekwoorden in Google en maak een lijst van alle webpagina’s die in de resultaten verschijnen.
 

2. ONTDEK HUN GEBROKEN LINKS

Het volgende wat u moet doen, is deze pagina’s doorzoeken om gebroken links te vinden. Er is een verscheidenheid aan gratis software online verkrijgbaar om u hierbij te helpen. Wij adviseren om Screaming Frog SEO Spider te hanteren of de Check My Link-plugin als u Chrome gebruikt. Goede plekken om op te zoeken zijn de “bron”- of “nieuws”-pagina’s van een website.
 

3. STEL DE WEBMASTER OP DE HOOGTE

Nu u de gebroken links op een website hebt gevonden, is het tijd om de webmaster van de site te contacteren en hem via een e-mail op de hoogte te brengen. Voordat u dit echter doet, moet u ervoor zorgen dat u relevante content aan kunt bieden, om links naar uw site te kunnen genereren. Als u dat niet hebt, overweeg dan om een goed artikel of iets vergelijkbaars te maken voor meer kans op succes.
Zorg ervoor dat u de belangen van de webmaster op de eerste plek zet in de e-mail. U wilt hem laten geloven dat u ernaar streeft om de kwaliteit van zijn site te verbeteren. Laat niet merken dat u uw zoekranking wilt verbeteren.
Herhaal dit proces bij iedere concurrent en zorg ervoor dat u iedere webmaster een originele e-mail stuurt om er niet uit te zien als een spammer.
 

BEGIN VANDAAG NOG MET HET GENEREREN VAN HOOGWAARDIGE LINKS VAN UW CONCURRENTEN

Begin vandaag nog met het genereren van hoogwaardige links van uw concurrentenZoals we eerder hebben genoemd, is link building een van de moeilijkste aspecten van SEO. Geen enkele aanpak is zeker van succes. Het is belangrijk dat u verschillende methoden uitprobeert om te zien wat het beste voor u en uw bedrijf werkt.
Het gebruiken van gebroken links van uw concurrentie is echter een van de snelste manieren om hoogwaardige, relevante links naar uw website te genereren. Dus waar wacht u op? Laten we vandaag nog beginnen!
Als u dit artikel behulpzaam vindt, deel het dan met uw vrienden of collega’s en bekijk regelmatig onze blog voor vergelijkbare artikelen.