De complete social media- en marketingkalender voor 2020

Luke Sholl
D
Deze handige kalender helpt u bij het bepalen van uw social mediastrategie voor 2020. Hij is voorzien van samenvattingen van elk belangrijk evenement in de wereld van social media. Het ultieme hulpmiddel dus voor marketeers van onder andere bedrijven die internationaal actief zijn.

 

JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OCT | NOV | DEC

 

KEN UW KALENDER EN PROFITEER OPTIMAAL VAN SOCIAL MEDIAMARKETING

Vraagt u zich af hoe uw marketingstrategie voor volgend jaar eruit komt te zien? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Deze complete handleiding omvat de belangrijkste gebeurtenissen in elke maand. Bovendien vermelden we bij elke gebeurtenis trending hashtags. Die kunt u gebruiken om uw bedrijf op social media extra te laten opvallen. Social media hebben wereldwijd miljoenen gebruikers. Daarmee is het een bijna onuitputbare bron van potentiële klanten. Als u loyale klanten en een succesvol bedrijf wilt opbouwen, is het optimaliseren van social mediamarketing dan ook een must.
Onder elke geselecteerde datum vindt u een korte samenvatting van de feestdag. Met zorgvuldige planning en de juiste hashtags, kunnen social media daarbij het zware werk voor u doen. Blader door de volledige lijst of ga meteen naar de maand van uw keuze. Niet alle gebeurtenissen worden (evenzeer) in alle landen gevierd, maar kunnen toch van toepassing zijn als u zich richt op een specifieke markt. Daarnaast vallen bepaalde feestdagen in diverse landen op verschillende data.

JANUARI

De hele maand— Veganuary

Het idee is eenvoudig: In de maand januari staan mensen voor de uitdaging om veganistisch te gaan leven. Dit event is bedoeld om dierenleed te verminderen, onze gezondheid te verbeteren en milieuschade te beperken. Daarmee krijgt Veganuary elk jaar meer aandacht. Klanten zijn zich tegenwoordig bewuster van wat ze eten dankzij de informatie daarover op social media.
#Veganuary, #Vegan, #Plantaardig, #Veganfood
 

1 — Nieuwjaarsdag

“Nieuw jaar, nieuw begin”, zo wordt wel gezegd. Veel mensen laten junkfood en alcohol staan en gaan sporten. Daarmee willen ze gezonder leven. Dit is het ideale moment om klanten te stimuleren iets nieuws te proberen of een nieuw product te lanceren. De interesse is vaak groot. Klanten willen hun horizon namelijk graag verbreden aan het begin van het jaar.
#Nieuwjaar, #Nieuwjaarsdag, #Goedevoornemens, #Nieuwjaarnieuwbegin
 

5 — Golden Globes

Sinds 1944 heeft de Hollywood Foreign Press Association films bekroond met Golden Globes. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën, zoals Best Motion Picture, Beste Acteur/Actrice en Beste Televisieserie. De show wordt uitgezonden vanuit de VS, maar veel huishoudens elders ter wereld kijken er ook naar.
#GoldenGlobes, #Speech, #Award, #Films #Besteactrice #HFPA
 

20 — Martin Luther King Jr. Day

Deze federale feestdag in Amerika markeert de verjaardag van burgerrechtenactivist Martin Luther King Jr. Hij heeft, als belangrijk bepleiter voor niet-gewelddadig activisme, veel effect gehad op mensen overal ter wereld. Officieel viert men het in alle 50 Staten van Amerika.
#MartinLutherKing, #MLK, #MartinLutherKingJr, #MLKDay
 

25 — Robert Burns Night

Met Burns Night vieren mensen het leven en werk van de Schotse dichter Robert Burns. Hij stierf in 1796. Op formele en informele diners consumeert men haggis, Schotse whisky en leest men de gedichten van Burns voor. Beroemde werken zijn: “To a Mouse…”, “Tam o’ Shanter”, en “The Twa Dogs”.
#BurnsNight, #Schotland, #Haggis, #Schots
 

25 — Chinees Nieuwjaar (tot 8 feb.)

Met Chinees Nieuwjaar viert men het begin van een nieuw jaar. Het duurt ongeveer 15 dagen. Het evenement bestaat daarbij uit diverse traditionele activiteiten, zoals het uitwisselen van cadeaus en rode enveloppen met geld. Elk jaar staat een ander dier in de schijnwerpers. 2020 is het Jaar van de Rat.
#ChineesNieuwjaar, #CNY, #IMLEK

FEBRUARI

2 — Super Bowl LIV

Elk jaar organiseert de National Football League de veelbekeken finale van dit kampioenschap. Wereldwijd kijken er miljoenen fans naar. De tussentijdse vieringen en reclames zijn inmiddels bijna net zo boeiend als het spel zelf. Bedrijven betalen miljoenen om hun speciaal bedachte reclameboodschap te laten zien. De Super Bowl heeft de afgelopen jaren ook een reputatie opgebouwd buiten de VS.
#SuperBowl, #NFL, #Football, #Patriots
 

9 — Oscars / Academy Awards

De Academy Awards zijn wereldwijd bekend. Het is de viering van artistieke en technische prestaties in de filmwereld. Daarbij is het iconische Oscarbeeldje al meer dan 3000 keer uitreikt in diverse categorieën. Net zoals bij de Golden Globes, komen vrienden vaak samen om de ceremonie te kijken.
#Oscars, #AcademyAwards, #Films, #Hollywood
 

14 — Valentijnsdag

Van oorsprong is Valentijnsdag een Westerse christelijke viering ter ere van Sint Valentinus. Deze dag heeft echter de gedachten, en belangrijker nog, de harten van mensen wereldwijd gestolen. Veel vrijgezellen spreken deze dag hun liefde of bewondering uit voor iemand anders. Hierbij horen cadeaus, chocolaatjes, bloemen en kaarten.
#Valentijnscadeau, #Valentijnsdag, #Valentijn, #Liefde

MAART

8 — Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is niet een viering van een specifieke overheid, liefdadigheidsinstelling of stichting. Het is een dag die is gewijd aan de prestaties van vrouwen wereldwijd. Of dat nu op politiek, cultureel of sociaal gebied is. De eerste Internationale Vrouwendag vond plaats in 1909. Nu viert men het wereldwijd.
#InternationaleVrouwendag, #Vieren, #Vrouwendag
 

17 — St. Patrick’s Day

Houdt u van optochten, festivals en traditionele Ierse muziek? Dan is St. Patrick’s Day het ideale jaarlijkse evenement. Deze dag is een eerbetoon aan alles wat Iers is. Voor Ierland is het een massale toeristen- en publiekstrekker. Populaire thema’s zijn klavertjes, groene kleding en accessoires en pullen gevuld met Guinness.
#StPatricksDay, #Iers, #KlavertjeVier
 

20 — Nationale Pannenkoekendag

De religieuze associatie met vasten na carnaval is in de loop der jaren wat weggezakt. Er zijn daarbij landen waar het gebruikelijk is om op Vastenavond pannenkoeken te eten (dit jaar op 25 februari). Nederland heeft sinds enkele jaren een eigen Nationale Pannenkoekendag. Op social media komt u op deze dag talrijke foto’s tegen van vreemde en prachtig versierde pannenkoeken.
#NationalePannenkoekendag, #Pannenkoeken, #Pannenkoek, #Pannenkoekenrecept
 

22 — Moederdag (VK, Ierland en Nigeria)

In Nederland vieren we het in mei, maar in het VK, Ierland en Nigeria is Moederdag enkele maanden eerder. Het is een mogelijkheid om de moederfiguur van de familie te bedanken. Moederdag is een van de vele feestdagen waarbij een familielid centraal staat. (Kijk ook onder mei voor Moederdag.)
#Moeders, #Moederschap, #Moederdag, #Mama #Mamaislief

APRIL

1 — 1 April

1 April is een unieke kans voor bedrijven om hun relaxte of grappige kant te laten zien op social mediaplatforms. De precieze oorsprong is onbekend, maar wereldwijd ziet men het als een dag voor practical jokes, grappen en komische tweets.
#1April, #Grappen, #Grollen, #Memes
 

2 — Internationale Dag van het Kinderboek

De Internationale Dag van het Kinderboek vierde men voor het eerst in 1967. Op deze dag is de aandacht gevestigd op het bijbrengen van liefde voor lezen bij kinderen. In de loop der jaren zijn er gesponsorde loterijen bijgekomen en verkleden kids zich als hun favoriete boekkarakter. Veel bedrijven bieden hun werknemers aan om kinderen voor te lezen in de week rondom deze dag. In Nederland gebeurt ongeveer hetzelfde in de Kinderboekenweek in oktober.
#Boekendag, #Kinderboeken, #Kids
 

12 — Pasen

Pasen is een christelijke feestdag waarbij men de opstanding van Christus herdenkt op Paaszondag. In de hedendaagse cultuur kennen we het vooral als een tijd om chocolade-eitjes te geven en te krijgen. Het is een favoriet feest onder kinderen omdat velen paaseieren gaan zoeken. Dat gebeurt zowel online als buiten.
#Pasen, #Lente, #Zelfgemaakt, #Paashaas
 

22 — Dag van de Aarde

De Dag van de Aarde is een kans om steun te betuigen aan het milieu. Of dat nu op plaatselijk niveau is of op grotere schaal, wereldwijd vinden er op deze dag talrijke evenementen plaats. Op de Dag van de Aarde in 2016 ondertekenden meer dan 120 landen het Akkoord van Parijs.
#Earthday, #DagvandeAarde, #Natuur, #HappyEarthday
 

23 — Ramadan (tot 23 mei)

Ramadan markeert het begin van een maand lang vasten van moslims over de hele wereld. Hierbij eet of drinkt men niet tussen zonsopkomst en zonsondergang. De Ramadan duurt 29 of 30 dagen. In die periode doen moslims ook hun best om meer gebeden uit te spreken en goed te leven.
#Ramadan, #Islam, #Allah, #Moslim
 

23 — St. George’s Day

Sint George is de patroonheilige van Engeland en specifieke streken van Portugal en Spanje. Hij is beroemd omdat hij een draak heeft verslagen en een beschermer van het volk is geweest. De dag begon vroeger met een groot feest, maar in de loop der tijd is de focus verschoven. Op social media viert men deze dag met het posten van Engelse vlaggen of mensen doen mee aan thematische optochten.
#StGeorgesDay, #Engeland, #HopeandGlory, #Draak
 
De volledige social media- en marketingkalender voor 2020

MEI

4 — Star Wars Day

“May the Fourth be with you” is een mooie parodie op de iconische zin: “May the force be with you” uit Star Wars. Dankzij social media is het aantal vieringen van deze dag recent enorm toegenomen. De feestelijkheden zijn niet het initiatief van Lucasfilm. Toch doet ook de filmproductiemaatschappij mee door jaarlijks evenementen te organiseren.
#StarWarsDay, #StarWars, #StarWarsfan, #StarWarsliefhebber #MaytheFourth, #Maytheforce
 

5 — Cinco De Mayo

Cinco de Mayo is een Latijns-Amerikaanse feestdag. Op deze dag herdenkt men de overwinning van het Mexicaanse leger bij de Slag om Puebla. Daarbij versloegen de soldaten het Tweede Rijk (Frankrijk onder heerschappij van Generaal Napoleon III). Sinds eind jaren ’90 gebruikt men de jaarlijkse viering ook om de Mexicaans-Amerikaanse cultuur onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt met feesten, gerechten uit de lokale keuken en optochten.
#CincoDeMayo, #MexicanFood, #Taco, #Tequila
 

10 — Moederdag (o.a. in Nederland)

In Nederland behoort u tot een van de 98 landen die Moederdag vieren op de tweede zondag van mei. Ondanks de andere datum op deze kalender, is het thema hetzelfde. Het gaat erom dat we moeders en moederfiguren in het zonnetje zetten.
#Moeders, #Moederschap, #Moeder, #Mama #Mamaislief

JUNI

2 — Leave the office early day

Wees eerlijk, ook u wilt weleens wat minder uren werken. Leave the office early day is oorspronkelijk bedoeld om aandacht te vestigen op het aantal werkuren per week van de gemiddelde Amerikaan. Tegenwoordig gaan bedrijven wereldwijd op de uitdaging in om werknemers op die dag vroeg naar huis te laten gaan.
#Leavetheofficeearlyday, #Vroegklaar, #Vroegvrij, #Snelnaarhuis
 

21 — Vaderdag

Net als Moederdag is Vaderdag een viering van het vaderschap, ouderlijke banden en vaderfiguren. In Katholieke gemeenschappen viert men het al sinds de Middeleeuwen. Wereldwijd erkent men deze dag, maar de datum is afhankelijk van waar u woont.
#Vaderdag, #Moederdag, #Liefde, #Papa
 

21 — Internationale Yoga-dag

Wereldwijd doen mensen van alle leeftijden aan yoga. Men gebruikt het als manier om tot fysieke, mentale en spirituele harmonie te komen. Daarvoor doet men gecontroleerde bewegingen en ademhalingsoefeningen. Zelfs de Verenigde Naties erkent de universele aantrekkingskracht van yoga. Daarom riepen zij in 2014 de Internationale Yoga-dag in het leven.
#Yoga, #Fitness, #Meditatie, #Yogainspiratie, #Vinyasa

JULI

4 — Independence Day

De 4th of July is een iconische dag voor Amerikanen. En niet alleen vanwege de kaskraker uit 1996. Independence Day markeert namelijk de dag waarop Amerika zijn onafhankelijkheid van het Britse Koninkrijk verklaarde. Amerikanen wereldwijd vieren het met vieringen in de open lucht, publieke evenementen en vuurwerk. Het is een vaderlandslievend gebeuren.
#IndependenceDay, #JulyFourth, #Vuurwerk, #Amerika
 

14 — Quatorze Juillet

Quatorze Juillet markeert een keerpunt in de Franse revolutie. Het is de dag waarop vrijheidsstrijders de Bastille bestormden. Een van de grootste militaire parades van Europa vindt plaats op deze dag. Daarbij paraderen troepen over de Champs-Élysées ten overstaan van de Franse president en geselecteerde officials.
#QuatorzeJuillet, #Parijs, #Frankrijk, #FranseRevolutie
 

17 — Wereldemojidag

Smileys, duimpjes en aapjes met bedekte oren, ogen en mond hebben de wereld in rap tempo veroverd. Sinds het prille begin zijn **emoji’s doorontwikkeld tot een miljardenindustrie. In 2014 is er voor die kleine emoticons een speciale dag in het leven geroepen. Daarbij vinden er op social media talrijke events plaats om de kracht ervan te gedenken.
**emoji’s – https://www.yuqo.nl/seo-strategieen-dragen-emojis-bij-aan-een-hogere-positie/
#Wereldemojidag, #Mijnfavorieteemoji, #Emoji, #Emoticons
 

30 — Internationale Vriendschapsdag

Wat begon als feestdag geïnitieerd door kaartenbedrijven, is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement op social mediaplatforms. Deze dag kenmerkt zich door het uitwisselen van bloemen, kaarten of vriendschapsbandjes. De Verenigde Naties hebben de 30e bepaald als datum. Diverse landen vieren Internationale Vriendschapsdag echter op een alternatieve datum.
#Vriendschapsdag, #Vriendschap, #Liefde, #Vrienden, #Bestevrienden

AUGUSTUS

8 — Internationale Kattendag

Internationale Kattendag is in het leven geroepen om aandacht te vestigen op dierenwelzijn. Het is een viering van alles wat katachtig is! U houdt van ze of u haat ze misschien. Hoe dan ook, kittens zijn een geweldige manier om de aandacht van mensen te trekken. Maak anderen bewust van het welzijn van katten door Internationale Kattendag te vieren met uw beste kattenfoto’s.
#InternationaleKattendag, #MaineCoon, #Katten, #Bestemiauw
 

8 — Universal & International Infinity Day

Op de 8e dag van de 8e maand is het Infinity Day of Universal & International Infinity Day. Deze dag bedacht men om filosofie en filosoferen te promoten. Het is misschien niet zo bekend, maar een geweldige mogelijkheid om social mediavolgers aan het denken te zetten. Nu is de echte vraag natuurlijk: posten of niet posten?
#Infinity, #InfinityDay, #Filosofie, #Plato
 

19 — World Photo Day

World Photo Day is bedoeld om positiviteit voort te brengen met fotografie; of u nu een beginnende fotograaf bent of een professional. World Photo Day behelst een wereldwijd publiek van meer dan 500 miljoen mensen. Ook gebruikt men deze dag voor de inzameling van geld voor liefdadigheid met veilingen van foto’s.
#WorldPhotographyDay, #Fotografie, #Fotovandedag, #Wereldwijd
 

26 — Internationale Hondendag

Internationale Hondendag is de tweede dag in augustus om mensen bewuster te maken van dierenwelzijn. Dit keer staan niet de katachtigen, maar hun hondenvrienden in de schijnwerpers. Veel mensen vieren Internationale Hondendag door foto’s van hun kameraadjes te plaatsen. Moedig uw klanten ook aan om dat te doen. U zult zien dat u op social media veel aandacht krijgt.
#Hondendag, #Honden, #Hondenleven, #Hondengek
 
Ontdek alle grote internationale social media-evenementen in 2020.

SEPTEMBER

4 — Wildlife Day

National Wildlife Day biedt iedereen de mogelijkheid om te leren over de verschillende diersoorten op onze planeet. Daarnaast is het een kans om geld in te zamelen voor het behoud van deze dieren. Deze dag moet mensen bewuster maken van bedreigde diersoorten. Ook vestigt men de aandacht op wat er in natuurreservaten en op andere plaatsen gebeurt om deze dieren te beschermen.
#NationalWildlifeDay, #Wildlife, #Natuur, #WNF
 

12 — Videogames Day

Als mensen videogames spelen, doen ze dat voor inspiratie, ontspanning of voor interactie met anderen. Dit is vooral een Amerikaanse feestdag. De interesse voor Videogames Day neemt wereldwijd echter toe. Moedig uw klanten aan om mee te doen aan een game-marathon en laat ze foto’s posten op social media.
#VideogamesDay, #Videogame, #Gaming, #Game
 

19 — Oktoberfest

Als u van bier en gezellige feesten houdt, dan is Oktoberfest het volksfeest dat u moet bezoeken. Het vindt jaarlijks plaats in München in de Duitse deelstaat Beieren. Oktoberfest duurt tussen de 16 en 18 dagen. In die periode drinkt men maar liefst 7 miljoen liter Oktoberfestbier. Ook speelt men spellen, zijn er vermakelijke ritjes en kunt u genieten van de authentieke Beierse keuken.
#Oktoberfest, #Wiesn, #Duitsland, #Bier
 

21 — Internationale Dag van de Vrede

De Internationale Dag van de Vrede, ook wel Wereldvrededag genoemd, is ingesteld door de Verenigde Naties. Zoals de naam al aangeeft, is het gewijd aan vrede en afwezigheid van geweld en oorlog. Op de website van de VN is een kaart te vinden met wereldwijde evenementen. Zo kunnen mensen opzoeken of er bij hen in de buurt activiteiten zijn op deze dag.
#Vrede, #Liefde, #Hope, #Vrededag

OKTOBER

2 — World Smile Day

Sinds 1999 bestaat World Smile Day. Harvey Ball staat aan de wieg van deze dag. Hij ontwierp de oorspronkelijke smiley die we nog altijd gebruiken. De slogan van World Smile Day is “Maak de wereld beter, één glimlach tegelijk”. Deze leus gebruikt men om blijheid en vriendelijkheid te verspreiden op diverse social mediaplatforms.
#Smiling, #Glimlach, #Vrolijkheid, #WorldSmileDay
 

10 — World Mental Health Day

World Mental Health Day is bedacht door de internationale organisatie World Federation for Mental Health. Deze dag staat in het teken van de wereldwijde gezondheid, voorlichting en bewustwording. Bovendien pleit het tegen het stigma dat rond het mentale welzijn hangt. Mensen worden daarbij aangemoedigd om hun verhaal te delen op social media.
#WorldMentalHealthDay, #MentalHealthAwareness, #Mentalegezondheid, #Psychischegezondheid
 

31 — Halloween

Voordat uitgebreide kostuums en make-up hun intrede deden, was Halloween (ook wel All Hallows Eve en Allhalloween genoemd) in eerste instantie een dag ter ere van de doden en gestorven heiligen. Nu heeft de hedendaagse cultuur deze dag overgenomen. Mensen verkleden zich daarbij en gaan langs de deuren. Iedereen probeert met gekke kostuums of als opvallend figuur indruk te maken. U weet wat ze zeggen — als u ze niet kunt verslaan, sluit u dan aan!
#Halloween, #HappyHalloween, #TrickOrTreat, #Halloweenfeest

NOVEMBER

De hele maand — Movember

Tijdens Movember geldt de oproep voor mannen om een snor te laten staan. Daarmee wil men de aandacht vestigen op gezondheidsproblemen, zoals prostaatkanker en zelfmoord. Sinds 2004 organiseert men over de hele wereld evenementen in het kader hiervan. The Movember Foundation is daarbij een van de belangrijkste mondiale niet-gouvernementele organisaties.
 

31 okt.– 2 nov.— Dag van de Doden

Dit moet u niet verwarren met Halloween. De Dag van de Doden (Dia de Muertos) is een Mexicaanse feestdag ter herinnering aan overledenen. Het duurt meerdere dagen en vrienden en familieleden komen samen om feest te vieren; niet zozeer om te rouwen. Men gelooft dat er op de Dag van de Doden de mogelijkheid is om met geliefden te communiceren. Ook is men ervan overtuigd dat gestorven geliefden deelnemen aan de vieringen.
#DiadeMuertos, #DagvandeDoden, #Calavera, #MexicanArt
 

5 — Bonfire Night

Vreugdevuren en vuurwerk zijn typerend voor Bonfire Night. Het feest heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de plaats. In het VK gedenkt men op Bonfire Night de mislukte aanslag van Guy Fawkes op het parlementsgebouw. In Noord-Ierland gaat het echter over de Slag aan de Boyne.
#BonfireNight, #Bonfire, #FriendsAndBonfires, #NightSky
 

11 — Wapenstilstandsdag

Op 11 november, op het 11e uur van deze dag in 1918, legden Duitse en geallieerde troepen hun wapens neer tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze dag viert men niet alleen in Frankrijk, maar ook in betrokken geallieerde landen. In sommige landen heet het Remembrance Day of Veteranendag, afhankelijk van wat men herdenkt.
#Wapenstilstandsdag, #Peacebuilding, #Vrede, #Gerechtigheid
 

11 — Vrijgezellendag

Vrijgezellendag is voornamelijk een Chinese commerciële feestdag voor mensen die er trots op zijn dat ze single zijn. In veel Westerse culturen neemt men deze traditie tegenwoordig over. Het is echter geen dag van kommer en kwel. Veel Chinese families organiseren feestjes en evenementen waar vrijgezellen elkaar kunnen ontmoeten. Elk jaar nemen de cijfers van online shoppen daarbij toe. Vrijgezellendag is daarmee uitgegroeid tot de grootste online en offline winkeldag ter wereld.
 

14 — Diwali (tot 19 november)

Diwali, ook wel Lichtjesfeest genoemd, vieren Hindoes, Jains, Sikhs en Boeddhisten overal ter wereld. Het feest valt elk jaar in de herfst of lente (afhankelijk van het halfrond). Bij de vieringen staan “overwinning van licht op de duisternis, goed op het kwaad en kennis op onwetendheid” centraal. Vaak vindt er een vuurwerkshow plaats en horen er grote familiefeesten bij. Mensen verlichten daarbij hun huizen vanbinnen en -buiten met kaarsen.
#Diwali, #India, #Diwalicadeau, #Lichtjesfeest
 

26 — Thanksgiving

Deze Amerikaanse nationale feestdag behoeft weinig toelichting. Thanksgiving is een feest dat vooral Amerikanen vieren. Toch wordt het ook steeds populairder onder Canadezen en inwoners van de Caribische Eilanden, naast mensen in Europese landen. Bij deze dag hoort het traditionele Thanksgivingdiner. De meeste mensen eten daarbij kalkoen. Ook zijn er feestelijke optochten. Net als een aantal andere feesten uit dit overzicht vieren mensen Thanksgiving niet allemaal op dezelfde datum. Dat verschilt per land.
#Thanksgiving, #Dankbaar, #Liefde, #Feest
 

27 — Black Friday

Black Friday is een relatief nieuw fenomeen. Met name ten opzichte van de traditionelere feestdagen. Het lijkt er echter op dat Black Friday een blijvertje is. De dag markeert het begin van de inkoopperiode voor Kerst. Het is daarbij een van de drukste winkeldagen, zowel offline als online. Elke winkelier die wil profiteren van deze dag geeft aanzienlijke kortingen en organiseert speciale acties.
#BlackFriday, #Sale, #Kerstseizoen, #BlackFridaysale
 

30 — Cyber Monday

Misschien heeft u nog niet alles kunnen kopen op Black Friday. Dan biedt Cyber Monday de gelegenheid om nog meer kortingen te grijpen. Op deze dag kunnen ook kleinere, onafhankelijke bedrijven profiteren van de aanzienlijke uitgaven die mensen eind november/begin december doen. Denk aan veel banners met “sale” erop en e-mails met bijzondere aanbiedingen. U mag ervan uitgaan dat men wereldwijd meer dan $6,5 miljard spendeert!
#CyberMonday, #Sale, #CyberMondaysale, #Deals

DECEMBER

5 — Sinterklaas

Nee, Vadertjes Kerstmis is niet eerder gearriveerd – maar hij is onderweg. Sinterklaas is echter ook belangrijk. Men viert dit feest vooral in Nederland, maar op vergelijkbare wijze ook in andere Westerse en Oosterse, christelijke landen (een dag later). Sint Nicolaas geldt als de brenger van geschenken. In de loop der tijd heeft hij ook invloed gehad op het ontstaan van figuren als de Kerstman en Vadertje Kerstmis. Ons allen welbekend.
#Sinterklaas, #5december, #Cadeaus, #Worship, #Pakjesavond
 

13 — Kersttruiendag

Wie houdt er niet van zo’n lelijke Kersttrui? Nu kunt u niet alleen de afschuwelijkste kersttrui uit uw kast dragen, maar ook Save the Children financieel ondersteunen. Of u nu moet werken, studeren of een avondje uitgaat; Kersttruiendag is een fantastische manier om een gesprek te beginnen en geld binnen te halen voor het goede doel. Dankzij social media kan iedereen zien hoe uw beschamendste Kersttrui eruitziet.
#Kersttruiendag, #Kerstspirit, #SavetheChildren, #Kersttruien
 

24 t/m 26 — Kerstavond/kerstmis

Na een jaar van non-stop activiteiten op social media is het eindelijk zover — de climax van al het harde werken — Kerst. Na het bedanken van uw klanten voor hun loyaliteit het afgelopen jaar, is het tijd om de schoenen uit te schoppen en te ontspannen voor de open haard. Het is het moment bij uitstek om tijd door te brengen met geliefden. Maak het uzelf echter niet te gemakkelijk. De meeste winkeliers beginnen alweer met de sale op de dag na kerst, Boxing Day in het Engels.
#Kerstmis, #Kerst, #Christmastime, #Kerstgeschenken