Top 7 tools voor het leren van een taal

Hello Yuqo
H
Het leren van een nieuwe taal is een behoorlijke opgave. U hoeft echter niet meer urenlang achter een bureau te zitten. Deze virtuele tools zijn geschikt voor draagbare apparaten. Hiermee leert u een nieuwe taal met lessen van slechts 10 minuten, waar u ook bent!

De manier waarop mensen nieuwe talen leren, is aan het veranderen. Als u wilt weten hoe u eten bestelt in Italië of de weg vindt in Bangkok hoeft u het woordenboek niet meer van zolder te halen. Dankzij moderne taalsoftware is die informatie beschikbaar via laptops, tablets en smartphones. Het leren van een nieuwe taal is niet alleen belangrijk als u op reis gaat. Zo biedt het ook diverse voordelen als u online zaken doet.
Het leren van een nieuwe taal of uw taalkennis oppoetsen is nog nooit zo makkelijk geweest. Apps en websites bieden diverse strategieën, games en lessen aan. Deze leuke en simpele tools helpen u in een mum van tijd een gesprek te voeren in een andere taal.
 

TOP 7 TOOLS VOOR HET LEREN VAN EEN TAAL

Er is veel software op de markt. Wij hebben voor u uitgezocht wat het beste is. Hieronder vindt u de top 7 tools voor het leren van een taal.
 

1: ROSETTA STONE

Het gezegde gaat dat u een taal het beste kunt leren door u erin onder te dompelen. Op die manier doen baby’s dat immers ook. Dit is ongetwijfeld een succesvolle manier om vertrouwd te raken met een nieuwe taal. Het is echter niet altijd praktisch. En dat is waar Rosetta Stone om de hoek komt kijken. Deze software brengt u in een gesimuleerde omgeving via de Dynamic Immersion-methode. Deze techniek behelst interactieve activiteiten en contextuele lessen, waardoor u snel leert. Aangetoond is dat deze methode ervoor zorgt dat u zich dingen sneller herinnert dan met het leren van een vocabulairelijst.
Rosetta Stone is te gebruiken voor diverse talen, waaronder het Duits, Frans, Hindi, Ivriet, Russisch en Arabisch. U leert niet alleen spreken als een local, maar u gaat ook net zo klinken. Met deze software kunt u uw uitspraak verfijnen, dankzij de spraakherkenningsfunctie.
Rosetta Stone is ideaal voor drukke mensen. De software is beschikbaar op elk willekeurig apparaat. Smartphonegebruikers hebben daarbij toegang tot de bekroonde app. Leer onderweg naar het werk of tijdens de lunch met lesjes van 10 minuten die u zowel online als offline kunt doen.
Rosetta Stone is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. De prijs varieert van € 9,- tot € 35,- per maand.
 

2: BABBEL

Babbel is de meest verkochte app voor het leren van een taal. De applicatie biedt lessen aan die zijn ontwikkeld door taalexperts. Bovendien hebben moedertaalsprekers de audiobestanden ingesproken. Het leerproces behelst interactieve dialogen waarin men situaties nabootst. Ook biedt de app spraakherkenning om ervoor te zorgen dat alles correct klinkt. Doordat de applicatie zo realistisch is, bereidt deze u goed voor op echte ervaringen. Als u een les hebt afgerond, kunt u een persoonlijke evaluatie inzien om het de volgende keer nog beter te doen.
Babbel is toegespitst op individuele behoeften. U kunt kiezen voor lessen uit specifieke categorieën, zoals zaken en reizen. De leerstof bestaat uit korte sessies van 10 minuten. Daardoor kunt u simpelweg een nieuwe taal leren naast uw gewone werkzaamheden.
Europese talen, zoals Spaans en Duits, hebben de meeste aandacht in deze app. Het is echter ook mogelijk Indonesisch en Russisch te leren met deze applicatie.
Babbel is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. Een lidmaatschap kost tussen de € 23,- en € 69,-. De eerste les is echter gratis!
 
De manier waarop mensen nieuwe talen leren, is aan het veranderen.
 

3: BUSUU

Busuu is ontwikkeld om het voor drukke mensen eenvoudiger te maken om een nieuwe taal te leren. Het idee achter de software is om een taal te leren in slechts 10 minuten per dag. Busuu biedt meer dan 1000 lessen, die zijn ontwikkeld door taalexperts. Deze sessies zijn geoptimaliseerd door machine learning-technologie, die gebruikmaakt van gepersonaliseerde studieplannen en spraakherkenning. Kies uit diverse talen, waaronder het Pools, Turks, Russisch, Arabisch, Duits en Chinees.
Het bedrijf heeft een wereldwijde gemeenschap opgezet van meer dan 90 miljoen studenten. Leden hebben de mogelijkheid om met en van elkaar te leren. Gebruikers kunnen feedback geven op elkaars geschreven en gesproken lessen.
Busuu is te gebruiken op desktopcomputers, laptops en smartphones. De app is daarbij verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. De software is redelijk goedkoop. Het duurste abonnement kost rond de € 8,- per maand voor drie maanden.
 

4: HELLOTALK

Leer een nieuwe taal terwijl u nieuwe vrienden maakt. HelloTalk is een gratis chat-app met 15 miljoen gebruikers en 150 ondersteunde talen. Moedertaalsprekers leren u hun taal en u leert hen de uwe als tegenprestatie! HelloTalk gaat uit van het principe dat het spreken van een taal de beste manier is om te leren. Chat met medegebruikers afzonderlijk of in groepsgesprekken. HelloTalk stimuleert het leerproces met ingebouwde taaltools die helpen bij vertalingen en tekst automatisch corrigeren.
Het leren op HelloTalk is niet beperkt tot tekst. U kunt uw vaardigheden ook testen middels spraakopnames, spraakoproepen en video-oproepen. Met de functie “moments” kunt u berichten publiceren die zichtbaar zijn voor alle sprekers van de door u uitgekozen taal. Zo kunt u gedachten en vragen voorleggen aan miljoenen mensen tegelijk! HelloTalk is compatibel met iOS en Android.
 
Het leren van een nieuwe taal of uw taalkennis oppoetsen is nog nooit zo makkelijk geweest.
 

5: TRANSPARENT LANGUAGE ONLINE

Transparent Language Online is een uitgebreide tool voor het leren van een taal. Het is daarbij bedoeld voor individuele studie. De software is ideaal als u serieus een nieuwe taal wilt leren en daar tijd in wilt steken. Het is uitstekend voor zelfstandigen die het fijn vinden om het heft in eigen handen te nemen.
De software biedt meer dan 100 talen en zal in de toekomst nog meer aanbieden. Na de welkomstles kunt u uw eigen leerpad volgen. De kernactiviteiten voor het verkrijgen van de taalvaardigheden bestaan uit luisteren, spreken, lezen en schrijven. Aan de hand van grafieken met het aantal geleerde woorden en zinnen kunt u uw voortgang bijhouden. Deze dienen bovendien als visuele motivatiebron.
Begin met alfabetlessen, werk aan uw grammatica en leer de overige vocabulaire. Geef uzelf elke dag een nieuwe uitdaging door het woord van de dag te leren!
Transparent Language Online biedt lange lessen met weinig pauze-momenten. De app vereist een behoorlijke concentratie, maar dat betaalt zich ook zeker uit.
De software werkt met zowel iOS- als Android-apparaten. Begin te leren met een maandelijks abonnement van rond de € 22,-. U kunt ook een jaarabonnement aanschaffen voor iets minder dan € 140,- per jaar.
 

6: DUOLINGO

Duolingo is een van de populairste apps voor het leren van een taal. De app wordt gefinancierd door advertenties, maar het is zeker de moeite waard om nieuwe vaardigheden te verwerven. Duolingo is een leuke, makkelijke, interactieve manier voor het leren van talen als het Duits, Japans, Zweeds en Mandarijn.
Met deze software leert u spelenderwijze. U krijgt steeds het idee dat u een stukje verder komt na het afronden van een sessie. Daarbij verdient u punten met juiste antwoorden en behaalt u na verloop van tijd een hoger niveau. Uw motivatie groeit naarmate u munten verzamelt en een steeds hogere score behaalt.
Uw zwakke plekken worden meteen duidelijk, doordat u een cijfer krijgt voor elk onderdeel. De software helpt u aan die onderdelen te werken met afgestemde oefeningen en gepersonaliseerd leren.
Duolingo is gratis voor zowel iOS als Android. Geen zin in advertenties? Duolingo Plus kost u iets minder dan € 7,- per maand na een gratis proefperiode van een week.
 

7: MEMRISE

Memrise heeft het leren van een taal omgebouwd tot leuke mobiele spelletjes en lessen. Het is volledig het tegenovergestelde van een boek bestuderen. De bekroonde app behelst duizenden video’s. Deze korte filmpjes trekken uw aandacht, zonder dat uw hersenen teveel informatie moeten verwerken.
Meer dan 42 miljoen mensen volgen de op games gebaseerde lessen van Memrise. Leer diverse talen, waaronder het Spaans, Japans, Koreaans en Chinees. De app biedt afzonderlijke categorieën bij elke taal. Voorbeelden zijn Kunst & Literatuur, Geschiedenis & Geografie, Trivia en Wiskunde & Wetenschap.
Een gratis versie van Memrise is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. Toegang tot meer content kost u slechts € 5,-.