Het belang van intern linken

Grant Robinson
I
Intern linken en een uitmuntende content marketing strategie gaan hand in hand. Yuqo biedt volledig geoptimaliseerde content. Dit zorgt voor een positieve gebruikerservaring en mogelijk een hoge positie in de zoekresultaten.

 

HET BELANG VAN INTERN LINKEN

Bij intern linken draait het om het toevoegen van hyperlinks aan een website. Hiermee wordt verkeer doorverwezen naar andere webpagina’s op een specifieke website. Op deze manier moedigt u uw publiek aan langer op uw website te blijven en hopelijk ook een aankoop te doen. Naast het “boeien” van uw publiek, verbetert intern linken de SEO. Daarnaast kent Google een webpagina meer autoriteit toe als deze interne links bevat. Door slim geplaatste en gestructureerde interne links op te nemen, zijn Google bots meer geneigd om de pagina te indexeren en te rangschikken.
 

 

OKÉ, MAAR WAT BETEKENT DAT?

  • Het klinkt misschien logisch, maar is ongelooflijk belangrijk om bezoekers op uw website te houden. Niemand wil dat een potentiële klant doorklikt naar de website van de concurrent. Dankzij een goed gestructureerde opbouw van interne links browsen mensen langer op uw domein.
  • De indexering door het algoritme van Google is van invloed op toekomstige rankings. Google gebruikt indexering om pagina’s toe te voegen aan hun websearch index. De ‘spider’ bots van Google pluizen de website door en volgen alle links. De resultaten worden vervolgens toegevoegd aan de index.
  • Het doel is natuurlijk te verschijnen in de top tien van aanbevelingen op de eerste pagina van de Google zoekresultaten. De algoritmes analyseren de kwaliteit en kwantiteit van de links op een webpagina. Daarna krijgt de site een score tussen een en tien. Deze score is afhankelijk van het belang en de autoriteit van de site. In lekentaal: rankings zijn de blauwe koppen die verschijnen na het invoeren van een zoekopdracht op Google.

 
In lekentaal: rankings zijn de blauwe koppen die verschijnen na het invoeren van een zoekopdracht op Google.
 

HET WORDT STEEDS DUIDELIJKER

U hoeft zich niet te verdiepen in alle details van SEO. Wij hebben de 5 beste manieren voor intern linken op een rijtje gezet. Zo profiteert u van alle voordelen van dit proces.
 

HOUD HET NETJES

Google suggereert om honderden of zelfs nog meer interne links op te nemen. Bedenk wel dat plaatjes, menu’s, categoriebalken en andere actieve objecten op het scherm ook gelden als interne links. Bovendien stoppen de ‘spiders’ met het volgen van de links als ze er 150 hebben doorzocht. Gebruikt u er meer, dan is dat uitsluitend voor de navigatie van de site of een persoonlijke voorkeur voor interne functionaliteit. Het is namelijk niet meer van invloed op de ranking.
Op een geoptimaliseerde website is dus veel ruimte voor interne links. Het is natuurlijk heel verleidelijk om in elke zin een interne link te plaatsen. Maar het is niet prettig om een tekst te lezen met veel links en wekt een wanhopige of ‘spammerige” indruk. Een linkfestijn is prima voor een technisch verslag, maar bij content marketing moet u rekening houden met esthetiek en smaak. Tegelijkertijd verzekert u ook dat de gebruiker de juiste informatie vindt en dat de SEO uitstekend is.
 

CONTENT & NOG MEER CONTENT ZORGT VOOR TEVREDENHEID

Interne links moeten ergens naar verwijzen. Om veel verwijzingen naar uw website te kunnen plaatsen, moet uw website veel content bevatten en dus veel pagina’s. Als er veel content is gecreëerd, is er veel om naar te linken. Meer verwijzingen naar meer locaties verbeteren de website, evenals de gebruikerservaring. Ook Google houdt ervan. Als er op een website naar meer pagina’s wordt verwezen, duidt dat op autoriteit en belang. En dat is van invloed op de ranking. Een goede aanpak, in combinatie met een doordachte content marketing strategie, leidt tot een goed gerangschikte site die concurrerend is in haar vakgebied.
 

ANCHOR TEKST

Gebruik anchor tekst, maar wel op de juiste manier. De Google algoritmes bestraffen een overdreven optimalisatie. Als de anchor teksten van uw hyperlinks teveel geoptimaliseerde zoekwoorden bevatten, krijgt een website strafpunten. Gebruik liever delen van zinnen of woorden die elkaar op natuurlijke manier opvolgen. De tekst loopt beter en het is veiliger als het gaat om algoritmes. Link vooral naar teksten. Afbeeldingen zijn prima voor de incidentele alt-tag markering, maar tekst moet de belangrijkste bron zijn.
 
Afbeeldingen zijn prima voor de incidentele alt-tag markering, maar tekst moet de belangrijkste bron zijn.
 

MAAK DR. MANDELBROT TROTS

Zorg voor grondige en begrijpelijke links. Bij effectieve link- en marketing strategieën zijn de links zorgvuldig verwerkt in de structuur van het domein. Vermijd linken naar hoofdpagina’s van een website, tenzij dit absoluut relevant is. Verwijs vooral niet door naar een homepage of contactpagina. Er zijn zeker al meerdere links naar de homepage. U kunt gebruikers beter leiden naar andere plaatsen van uw domein. Spiders volgen de links naar contactpagina’s gewoonweg niet. Dat zegt al genoeg.
 

RELEVANTE LINKS DOEN ERTOE

Verwijs alleen naar relevante links. De algoritmes van Google zijn enorm getalenteerd in het evalueren van de context. Ze verzekeren ook dat de linkbestemming relevant is voor de brontekst. De gebruiker geniet hiermee van een gestroomlijnde ervaring en voor zoekmachines is dit een teken dat de kwaliteit van de links hoog is. Dit verbetert SEO en zorgt voor tevreden lezers.
 

HET KLINKT INGEWIKKELD, MAAR DAT IS NIET ZO… OF TOCH WEL

Machines worden steeds intelligenter, waardoor authenticiteit steeds belangrijker wordt. Een natuurlijke, vloeiende presentatie met passende interne links wordt gewaardeerd. Die links moeten natuurlijk verwijzen naar pagina’s die uw website meer context of persoonlijkheid geven. De crawlers die het indexeren bepalen, waarderen uw site dan als ‘mens-vriendelijk’. Websites die over-geoptimaliseerd zijn, worden door deze spiders met argusogen bekeken en uitbuiting wordt bestraft. Deze bots lijken steeds meer op een strenge, oude tante van wie u de regels moet volgen als u een lekker toetje wilt. Yuqo wil gebruikers een gestroomlijnde, persoonlijke en bevredigende ervaring bieden. Tegelijkertijd richten we ons op SEO via op maat gemaakte content voor marketing strategieën. Het is een hele kunst om het gecompliceerde eenvoudig te maken.