Beroemdheden die meerdere talen spreken

Grant Robinson
E
Er zijn diverse beroemdheden die tweetalig of zelfs meertalig zijn. Lees onze blog en ontdek wie twee of meer talen spreekt.

 

BEROEMDHEDEN DIE MEER DAN ÉÉN TAAL SPREKEN

Als u meer dan één taal spreekt, bent u niet alleen in staat met een buitenlander te spreken in zijn moedertaal. Het opent namelijk ook deuren naar nieuwe werelden en mogelijkheden. Zowel zakelijk als voor uw plezier.
Voor sommige beroemde acteurs is het Engels een tweede taal die ze hebben moeten leren voor hun doorbraak in Hollywood. Andere beroemdheden zijn tweetalig opgevoed. Weer anderen hebben zichzelf een tweede taal aangeleerd, gewoon voor hun plezier. Hieronder 12 beroemdheden van wie de taalvaardigheden u misschien wel verbazen.
 

SANDRA BULLOCK

Sandra Bullock acteert als sinds 1984 en geldt als een van de 100 invloedrijkste mensen ter wereld, aldus het magazine Time. Ze is opgegroeid in een tweetalig huishouden en spreekt vloeiend Duits. Bullock heeft 12 jaar van haar leven doorgebracht in Neurenberg, waar haar vader de leiding had over het militaire postbedrijf van de Amerikaanse Marine in Europa. Ze reisde regelmatig naar Duitsland met haar moeder die operazangeres is. Tot haar achttiende had ze daarbij een dubbele nationaliteit. Haar moeder vond het belangrijk dat ze zowel Duits als Engels leerde.
 

CHRISTOPH WALTZ

Christoph Waltz werd geboren en groeide op in Duitsland. Hij spreekt daarbij drie talen. Naast zijn moedertaal Duits, kan hij ook vloeiend Frans en Engels spreken. In de film Inglourious Basterds uit 2009 maakte hij probleemloos gebruik van deze vaardigheden. Zo sprak hij hierin alle drie de talen. Dankzij deze prestatie won hij een Academy Award, een BAFTA en een Golden Globe voor beste bijrol.
 

MARK ZUCKERBERG

Naast de voor de hand liggende kennis van computertaal, spreekt de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, ook goed Mandarijn. Hij oefent daar nu al 9 jaar op. Daarbij heeft hij reeds diverse presentaties gegeven in bijna vloeiend Mandarijn; met de juiste toon, grammatica en vocabulaire. Dat is veelzeggend, want deze taal is moeilijk om te leren.
 
Mark Zuckerberg spreekt Mandarijn.
 

BRADLEY COOPER

Als u Bradley Cooper Frans hoort spreken in een film, dan weet u dat het niet fake is. Hij spreekt deze taal bijna vloeiend. Cooper leerde dit nadat hij een andere acteur Frans hoorde spreken in de film Chariots of Fire. Dat inspireerde hem in zijn jonge jaren. Cooper heeft een graad in Engels behaald aan de Georgetown University, maar studeerde hier ook Frans. Hij deed daarbij mee aan een uitwisselingsprogramma en bracht een tijd door in Aix-en-Provence bij een gastgezin.
 

MILA KUNIS

Engels is de tweede taal voor Mila Kunis. Zij verhuisde met haar familie naar Amerika toen ze 7 jaar oud was. Kunis komt oorspronkelijk uit Oekraïne en in haar eerste levensjaren sprak ze Russisch. Volgens de actrice was de verhuizing naar een Engelssprekend land als jong kind “alsof je opeens doof en stom bent”.
 

NATALIE PORTMAN

Natalie Portman is pas echt meertalig en spreekt diverse talen. Behalve in het Engels, redt ze zich in het Hebreeuws, Japans, Spaans, Duits en Frans. Portman is geboren in Jeruzalem en verhuisde naar de VS toen ze 3 was. Ze is niet alleen een begaafd linguïst, maar ook onderzoekswetenschapper, regisseur en moeder.
 

LEONARDO DICAPRIO

Leonardo DiCaprio speelde als kind al in televisieprogramma’s. Hij wist toen echter nog niet dat hij een van de grootste sterren ter wereld zou worden. DiCaprio kan, naast het Engels, ook een gesprek voeren in het Duits en Italiaans. Met een Duitse moeder en een Italiaans-Duitse vader is het niet vreemd dat er thuis Duits werd gesproken. Een deel van zijn kindertijd woonde DiCaprio bij zijn grootouders van moeders kant in Duitsland. Daar bracht hij de taal lange tijd in de praktijk.
 
Joseph Gordon-Levitt is een trotse Francofiel.
 

JOSEPH GORDON-LEVITT

Joseph Gordon-Levitt is een trotse Francofiel en spreekt dan ook vloeiend Frans. Hij studeerde Franse poëzie aan Columbia University en doet nog steeds incidenteel een interview in deze taal.
 

WILL SMITH

Will Smith is volgens het magazine Forbes de meest rendabele ster ter wereld. Zo heeft hij meer dan 8 miljard dollar aan wereldwijde inkomsten bij elkaar geharkt. Naast een aantal alientalen in Men in black, spreekt hij ook Spaans. Deze taal spreken in interviews op de Spaanse televisie, daar draait Smith zijn hand niet voor om. Ook speelde hij een Spaanssprekende rol in de film Seven Pounds. Zijn vrouw Jada Pinkett Smith spreekt eveneens Spaans.
 

JOHNNY DEPP

Voor hun scheiding in 2012 verdeelden Johnny Depp en zijn partner, de Franse actrice Vanessa Paradis, hun tijd tussen New York en Parijs. Het spreekt dan ook voor zich dat de ster bijna vloeiend Frans spreekt. De taal is voor Depp inmiddels een tweede natuur omdat hij er al 20 jaar gesprekken in voert. Als hij in de Franse media verschijnt, schuwt hij deze taal dan ook niet.
 

MATT DAMON

Matt Damon geldt ook als een van de rijkste sterren ter wereld volgens Forbes. Zijn vrouw Luciano Barroso is Argentijnse, maar lang voordat ze elkaar ontmoetten, sprak hij al Spaans. Als tiener studeerde hij deze taal door zich onder te dompelen in Mexico. Later bracht hij het in de praktijk toen hij als backpacker door Guatemala en Mexico trok.
 

GWYNETH PALTROW

Toen ze 15 was, bracht Gwyneth Paltrow een maand door bij een gastgezin in Spanje. In die tijd werd ze verliefd op de Spaanse taal en cultuur en dat is nooit veranderd. Ze bezoekt haar voormalige gastgezin in Spanje nog steeds en spreekt vloeiend Spaans. Paltrow heeft haar beide kinderen deze taal ook geleerd, omdat ze hen tweetalig wilde opvoeden.