Waarom uw producten op Google Shopping zouden moeten staan

Hello Yuqo
G
Google Shopping geeft uw producten weer in de Google zoekresultaten, op basis van trefwoorden in uw productbeschrijvingen en de zoekresultaten van mogelijke klanten.

 
Digitale marketing is een krachtige manier om uw producten te tonen aan een mogelijk enorm online publiek. Google Shopping is een uitstekende tool voor digitale marketing. Deze advertentiemogelijkheid richt zich op gebruikers aan de hand van hun zoekmachineresultaten en activiteiten. Google Shopping bestaat uit AdWords, waarmee gebruikers budgetten, analyses en campagnes beheren en Google Merchant met de productfeed van verkopers.
 

GOOGLE SHOPPING: WERKT HET ECHT?

Adthena meldt dat Google Shopping het meest populaire advertentie format is voor adverterende verkopers. Hieruit blijkt de effectiviteit. Google Shopping onderscheidt zich van andere advertentiemogelijkheden. Google bepaalt namelijk zelf waar het advertenties plaatst en wanneer het deze activeert en niet de verkoper of het bedrijf. Om te bepalen wanneer een advertentie aan een gebruiker wordt getoond, gebruikt Google Shopping algoritmen. Google besluit om de advertentie te plaatsen aan de hand van verschillende doorslaggevende factoren. Denk bijvoorbeeld aan correlerende informatie in de productfeed en de prestatiegeschiedenis van het product.
Door deze factoren is het extreem belangrijk dat verkopers de trefwoorden in hun productfeeds strategisch gebruiken. Zo leiden ze gebruikers van zoekmachines naar hun producten. Kortom, Google Shopping is een eenvoudige en uiterst effectieve manier om te verzekeren dat u mogelijke klanten bereikt. Hier zijn 5 goede redenen om deze marketingtool te overwegen.
 

 
Kortom, Google Shopping is een eenvoudige en uiterst effectieve manier om te verzekeren dat u mogelijke klanten bereikt.
 

1: VERBETERDE BEZOEK TOT VERKOOP VERHOUDING

Google Shopping vergroot de kansen dat bezoekers van uw website een aankoop doen. De advertenties zijn namelijk visueel, beschrijvend en bevatten veel essentiële informatie. Google Shopping toont vensters bovenaan zoekpagina’s met afbeeldingen van producten, een korte tekst en zelfs de prijs. Deze vensters bevatten een volledige productlijn of slechts een enkel product. Nog voordat hij de website bereikt, is de klant al blootgesteld aan bijna alle informatie over het product. De kans is groot dat hij een bezoekje brengt en tot aanschaf overgaat.
 

2: ZEER EFFICIËNT

Het gebruik van Google Shopping houdt in dat u adverteren uitbesteedt aan computeralgoritmen. U plaatst niet langer uw advertenties op diverse platforms, hopend dat iemand ze tegenkomt. Google Shopping plaatst ze in een keurig venster bovenaan de zoekpagina’s die overeenkomen met relevante zoekopdrachten en trefwoorden. Dit maakt advertenties vele malen effectiever en meer toegespitst. Daarnaast bespaart u een hoop tijd en moeite.
 
Google Shopping plaatst ze in een keurig venster bovenaan de zoekpagina’s die overeenkomen met relevante zoekopdrachten en trefwoorden.
 

3: VERSTERKT DE CONCURRENTIE

Er wordt vaak gezocht op specifieke merknamen. Anderen gebruiken weer trefwoorden om een bepaald product te omschrijven, in plaats van een merk. De zoekresultaten tonen dan het aanbod producten van verschillende, waarschijnlijk concurrerende bedrijven. Als u de trefwoorden in uw campagne zorgvuldig selecteert, blijft u de concurrentie een stapje voor. U verzekert dat uw producten verdiende aandacht krijgen als het gaat om bredere zoekopdrachten.
 

4: HOGER RENDEMENT OP INVESTERING

In vergelijking met andere advertentiemogelijkheden, biedt Google Shopping biedt een verhoogd rendement op investering. Dit komt door het hoge doorklikratio. Google Shopping advertenties hangen nauw samen met zoekresultaten. Online shoppers klikken hoogstwaarschijnlijk eerder op uw advertentie. Plaatst u de advertenties elders op het internet, worden ze wellicht genegeerd vanwege irrelevantie.
 

5: GIGANTISCH BEREIK

Google Shopping advertenties worden geassocieerd met de zoekmachineresultaten van Google. Deze website ziet dagelijks gigantisch veel activiteit. Het stelt adverteerders in staat om de beperkingen van specifieke websites te vermijden en deel te nemen aan het zoekmachineverkeer. Dit vergroot hun bereik tot enorme proporties.