De 4 beste vertaalapps waar u niet zonder kunt

Hello Yuqo
B
Bereidt u zich voor op een rondreis door Zuid-Amerika? Of heeft u binnenkort een zakelijke bijeenkomst in Tokio? Met deze 4 apps heeft u geen last meer van een taalbarrière en maakt u eenvoudig kennis met locals.

Als u bent opgegroeid in een meertalige familie, dan heeft u geluk! Mensen die met slechts één taal in aanraking zijn gekomen, kost het meer tijd en moeite om een nieuwe te leren. Het kan daarbij maanden duren voordat het lukt om in de nieuwe taal te communiceren. En het duurt vaak zelfs jaren voordat u deze vloeiend spreekt. Het is meestal niet nodig om een tweede (of derde) taal te kennen als u gewoon in uw thuisland blijft. Deze vaardigheid is echter onmisbaar tijdens zakenreizen en vakanties in het buitenland.
De meeste mensen proberen de basis van een taal te leren, voordat ze een nieuwe bestemming bezoeken. Het is echter best beschamend als u niet verder komt dan ‘hallo’, ‘bedankt’, ‘alstublieft’ en ‘tot ziens’. Deze basistermen geven u vooral zelfvertrouwen, in plaats van dat ze echt iets toevoegen. Het is echter bijna onmogelijk om een nieuwe taal op conversatieniveau te leren, voordat uw reis begint. Zeker als de bestemming pas op het laatste moment bekend is.
Maar geen nood! We leven in het informatietijdperk. Dankzij technologie hebben we toegang tot alles wat we willen weten. Hierdoor kunnen we ook informatie vanuit de ene taal omzetten in de andere. Dankzij vertaalapps kunnen we zowel geschreven als gesproken vreemde talen met slechts één druk op de knop begrijpen.
 
Hieronder vindt u een overzicht van de 4 beste vertaalapps die er momenteel zijn.
 

TOP 4 VERTAALAPPS VOOR OP REIS

Hieronder vindt u een overzicht van de 4 beste vertaalapps die er momenteel zijn. Maak er gebruik van en vermijd daarmee stress en zorgen tijdens uw volgende vakantie of zakenreis. Hiermee kunt u vol zelfvertrouwen de weg vragen en maaltijden bestellen als een pro!
 

1: iTRANSLATE

iTranslate is een toonaangevende vertaal- en woordenboekapp. Met deze software kunnen gebruikers meer dan 100 talen lezen en spreken; van het Ivriet en Arabisch tot het Spaans en Litouws. U hoeft niet meer zenuwachtig uw moedertaal in te typen. iTranslate herkent namelijk uw stem, zet uw woorden om in tekst en vertaalt ze naar de gewenste taal. Met deze revolutionaire app kunnen backpackers, zakenmensen en vakantievierders rechtstreeks met locals communiceren. U hoeft dus niet eerst te oefenen of de taal te leren.
Als u hiermee naar een meertalig land reist, hoeft u niet te raden welke taal u waar moet spreken. iTranslate zoekt dat voor u uit met de functie ‘Auto Detect Language’.
iTranslate helpt u ook bij het ontcijferen van borden en teksten als er geen local in de buurt is om u te helpen. De app vertaalt direct borden, menukaarten en bladzijden naar de door u gewenste taal. Het werkt heel eenvoudig: selecteer, klik en vertaal.
iTranslate is verkrijgbaar voor iOS en Android.
 

2: TRIP LINGO

Trip Lingo is een nuttige app die u meer zelfvertrouwen geeft in het buitenland. Het maakt daarbij niet uit of u op zakenreis bent of rondreist in rurale gebieden. Met deze software maakt u simpel contact en kunt u zich prima redden. Trip Lingo is een behoorlijk geavanceerde app. Zo kunt u spraak vertalen vanuit het Nederlands naar de taal van uw keuze. De app is de tolk tussen u en degene met wie u communiceert.
Trip Lingo biedt ook de mogelijkheid tot het gebruik van een live-vertaler. Dat is wellicht niet nodig als u op reis bent, maar het zorgt zeker voor extra professionaliteit bij een zakelijke bijeenkomst. Maak indruk op klanten met een ervaren vertaler die context integreert en essentiële zakelijke uitdrukkingen gebruikt.
Reizigers kunnen de app ook gebruiken om de cultuur van het land te leren kennen. Trip Lingo heeft namelijk een cultuurgids waarmee backpackers fouten kunnen voorkomen en leren lokale gebruiken goed toe te passen. Een andere essentiële functie is de veiligheidsfunctie. Hiermee komt u makkelijk in contact met plaatselijke hulpdiensten.
Trip Lingo is compatibel met iOS en Android.
 
Met deze 4 vertaalapps wordt reizen nog makkelijker.
 

3: GOOGLE TRANSLATE

Google Translate heeft een ietwat slechte reputatie. En inderdaad, deze app is niet optimaal voor accurate vertalingen van rapporten of artikelen. Het helpt u echter wel bij lastige taalproblemen in het buitenland. Google Translate is helemaal gratis en compatibel met bijna elk apparaat. De app biedt echter geen vertaling op basis van spraak, zoals de geavanceerdere apps. Met de functie ‘taal herkennen’ vertaalt de applicatie wel meteen borden en menukaarten.
Wilt u rechtstreeks communiceren met locals? Gebruik dan de ‘vertaal tekst’-functie. U kunt een zin of vraag intypen en laten vertalen in 103 verschillende talen. Als u niet zo goed bent in typen, dan kunt u ook handgeschreven tekst toevoegen.
De app is supermakkelijk in gebruik, heeft duidelijke icoontjes en een eenvoudige lay-out. Het is dan ook een prima hulpmiddel voor vertaling en communicatie in het buitenland.
Google Translate werkt zowel met iOS als met Android.
 

4: WAYGO

Als Nederlander kan het behoorlijk intimiderend zijn om door Azië te reizen. In Europese landen zijn de letters tenminste herkenbaar. In landen als Japan en Korea kunt u echter wel in paniek raken door al die vreemde tekens. Waygo is de oplossing. De app is gespecialiseerd in het vertalen van Chinees, Japans en Koreaans. De ontwikkelaars zijn echter van plan meer talen toe te voegen.
Waygo geeft geen extra ondersteuning bij de nuances van een gesprek. De app is in plaats daarvan ontworpen om tekst rechtstreeks te vertalen naar het Engels. Hiermee kunt u meteen borden, menukaarten, boeken en tijdschriften ontcijferen. Voor deze software heeft u geen internetverbinding nodig en u kunt er borden en kaarten mee vertalen in de meest afgelegen gebieden. Deze bekroonde app maakt gebruik van een combinatie van optische herkenning van karakters en machinevertaling.
Waygo is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.
 
Met een of meer van de hierboven genoemde vertaalapps heeft u in het buitenland geen excuus meer dat u de basis niet kent. Goede reis!