Hoe viert u Wereld Emoji Dag op 17-7-2018?

Hello Yuqo
D
De tijd waar emoji's werden gebruikt om die "laugh out loud" momenten over te brengen, is al lang vervlogen. Emoji's hebben zich ontwikkeld tot een miljoenenindustrie. Sluit Wereld Emoji Dag in uw hart.

Het is bijna onvoorstelbaar dat emoji’s voorkomen in bijna 50% van alle berichten op Instagram. We vinden emoji’s op bijna alle social media platforms. Deze geliefde ideogrammen hebben nu zelfs een speciale dag op de kalender! Maar maakt u zich geen zorgen als u de knipoog en de aubergine niet uit elkaar kunt houden. Het sociaal of zelfs professioneel gebruik van emoji’s is niet ingewikkeld, zolang u uw publiek maar kent.
 

 
Het sociaal of zelfs professioneel gebruik van emoji’s is niet ingewikkeld, zolang u uw publiek maar kent.
 

WAAR KOMEN EMOJI’S VANDAAN?

Waar komen emoji’s vandaan en hoe zijn ze zo belangrijk geworden voor onze communicatie? Strikt gezien, gebruiken mensen al eeuwenlang symbolen en tekeningen om te communiceren. De taal heeft zich echter, zowel gesproken als geschreven, ontwikkeld en geëvolueerd tot wat we vandaag de dag gebruiken. Betekent dit dat we terugvallen op een versimpelde manier van communicatie? “Een beeld zegt meer dan duizend woorden.” De meeste mensen kennen deze uitdrukking wel. En dat is precies wat emoji’s doen. Ze brengen een emotie of gedachte over zonder noodzaak voor woorden. Ze zijn ook ideaal voor het bieden van perspectief. Het geschreven woord kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Een reactie die negatief kan overkomen, krijgt dankzij een smiley emoji plotseling een positieve bijklank. “Ik zie je vanavond, we moeten praten.” Dit komt best intimiderend over. Maar niet als dit bericht wordt vergezeld van een knipoog, een dame in het rood en een dikke duim.
 

ONTHOUD DE DATUM

Wereld Emoji Dag is nabij; noteer 17 juli in uw agenda. De oorspronkelijke “smiley” emoji is gepatenteerd in 1972, maar niet op 17 juli. We mogen Apple bedanken voor deze datum. Op 17 juli 2002 heeft Apple namelijk de iCalendar app geïntroduceerd, in combinatie met een groot aantal emoji’s. En dankzij Jeremy Burgess, de oprichter van Emojipedia, vieren we sinds 2014 Wereld Emoji Dag. Google heeft, in navolging van Apple, zelfs het kalendericoon voor die datum aangepast. Maar niet alleen technische bedrijven doen mee. De liefde voor emoji’s groeit nog steeds en veel populaire mediakanalen omarmen 17 juli. Het is zelfs voorgesteld om op die dag alleen maar via emoji’s te communiceren.
 
Het is zelfs voorgesteld om op die dag alleen maar via emoji's te communiceren.
 

EMOJI’S ZIJN NIET MEER WEG TE DENKEN

Hoe u er ook over denkt, emoji’s zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In 1972 is de emoji bescheiden begonnen, maar inmiddels wordt de jaarlijkse omzet op 203 miljoen geschat, waardoor hun opmars niet meer te stuiten is. Dankzij mobiele apparaten worden alle aspecten van ons dagelijks leven steeds meer geïntegreerd in social media platforms. Het toenemende gebruik van emoji’s lijkt daarom onvermijdelijk.
 

HOE KUNT U DEZE DAG VIEREN?

U bent nu op de hoogte van de datum en de geschiedenis. Wat nog rest, is het vieren van de dag. Geen idee hoe u dat moet doen? Omarm Wereld Emoji Dag op de volgende manieren:

  • Organiseer een emoji feest! De enige voorwaarde? Iedereen verkleedt zich als zijn favoriete emoji.
  • Voeg #WorldEmojiDay toe aan al uw tweets op 17 juli. Op deze manier brengt u iedereen op de hoogte!
  • Communiceer uitsluitend met emoji’s. Te laat op het werk of voor de eerste keer op date? Gebruik alleen emoji’s om uw verhaal te vertellen.