Hoe doet u de beste ideeën op voor blogposts?

Hello Yuqo
E
Elke reis begint met een eerste stap; in dit geval de beslissing om een ​​blog te beginnen, dus gefeliciteerd als u dit hebt besloten. Vervolgens zou u kritisch moeten zijn en continu moeten streven naar zelfverbetering. Laten we hiervoor een aantal opties eens samen bekijken.

 

ZO DOET U DE BESTE IDEEËN OP VOOR BLOGPOSTS

PASSIE: WAT LAAT UW CREATIEVE SAPPEN STROMEN?

Uw blog zou uw passie moeten zijn. Organische, echte inspiratie is alleen te verkrijgen vanuit een goede kennis van zaken.
Wat de niche ook is, zorg ervoor dat u er alles van weet. Bronnen van het verleden brengen u echter maar enkel zo ver als ze gekomen zijn. Eigen ervaring heeft altijd de voorkeur, ook als uw blog gewaagd is. Ervaringen zorgen voor geloofwaardigheid.
 
Ervaringen zorgen voor geloofwaardigheid.
 

FILMPJES EN YOUTUBE

Vlogs zijn misschien wel de meest omvattende variant van een blog en niet lastig te maken. Al met een smartphone is het mogelijk om vlogs te creëren.
Ongeacht de opzet van uw blog, is het kijken naar populaire video’s in uw niche een goede manier om te beginnen. En zo’n marktonderzoek is helemaal niet lastig; het is zelfs mogelijk terwijl u op de bus wacht.
Een beetje spelen met Zoeken in Google ontgrendelt een enorm archief aan ideeën. De eerste pagina bestaat uitsluitend uit de meest tech-savvy spelers, die erin zijn geslaagd om goede SEO-content te produceren.
Nauwkeurig onderzoek van titels en beschrijvingen legt de zoekwoorden bloot die nuttig zijn om bezoekers naar uw blog te trekken. Analyseer daarbij de content van resultaten die consequent bovenaan de lijst staan. Dit is in feite uw concurrentie.
Zoekwoorden zijn zeker belangrijk, maar het is de content die het echte verschil maakt. Om de strijd om het verkrijgen van een goed natuurlijk zoekresultaat aan te gaan, zou content superieur moeten zijn.
U hoeft niet eens een eureka-moment te hebben. Misschien bent u het bijvoorbeeld simpelweg niet eens met concurrenten. Dan is een blogidee wellicht zo simpel als het benaderen van hetzelfde onderwerp vanuit een ander perspectief.
 

BELEEF UW EIGEN AVONTUREN

Indiana Jones zou waarschijnlijk een baan bij Princeton hebben gekregen als hij niet op avontuur was gegaan. In plaats van het redden van vrouwen in nood en in kuilen vallen op jacht naar schatten, zou hij veel tijd hebben gehad om dingen te catalogiseren. Maar dan had niemand de film willen zien.
Wat Jones onderscheidt van andere archeologen: zijn avonturen. Ga naar buiten en op avontuur. Bloggen vanuit een persoonlijk perspectief is gewoon; het is ook mogelijk het spannend te maken.
Mensen ontmoeten op conferenties, tentoonstellingen of andere sociale gelegenheden is een goede manier om de beste ideeën te krijgen. Met een beetje geluk krijgt u zelfs verbazingwekkende verhalen te horen in willekeurige gesprekken met vreemden. Geweldige bronnen voor blogideeën dus. Neem een notitieboekje mee, gebruik uw smartphone, krabbel wat op een servet; noteer alle ideeën die voorbijkomen.
 
Noteer alle ideeën die voorbijkomen.
 

SPRING IN OP TRENDS

Hoe verander ik mijn idee in de beste blogpost? Net als in een goede komedie, draait het allemaal om timing. In de gaten houden wat er trending is en in het nieuws komt, is belangrijk. U hoeft geen hardcore “nieuwsjunkie” te worden en obsessief actualiteiten en de wereldpolitiek in de gaten te houden. Maar het helpt soms wel.
Kijk zo nu en dan het nieuws en scan op zijn minst populaire verhalen. Bijvoorbeeld artikelen of hashtags die veel reacties opwekken, een bepaald thema behelzen of op een of andere manier invloed hebben op uw idee. Inspiratie doet u soms op de gekste plaatsen op.
Sociale media zijn een geweldige manier om te communiceren met anderen. Meer en meer bloggers ontdekken echter ook het potentieel om er de beste blogposts op te delen. Bepaalde partijen zijn zelfs geobsedeerd door deze platforms, omdat ze veel vrijgeven over mensen. De slimme blogger profiteert van sociale media en maakt van een ​​fatsoenlijke blog een geweldige post die aansluit bij het publiek.
 

STEL OVERAL VRAGEN BIJ

Raadpleeg diverse bronnen om gegevens te verzamelen. Directe bronnen hebben de voorkeur, maar zijn soms lastig te vergaren. Bovendien: wat niet gezegd wordt, is vaak net zo belangrijk als wat er wel gezegd wordt.
Check feiten en trek uw eigen conclusies. Een alternatief perspectief dat de status quo uitdaagt, leidt misschien wel tot een geweldige blogpost. Ook een positieve bevestiging kan echter evengoed een hit zijn. Misschien heeft u geen nieuwe hypothese bedacht, maar speculatie over wat de toekomst in petto heeft, is soms net zo interessant.
 

WEES ECHT, WEES ORIGINEEL

Jordan Belfort, aka de Wolf of Wall Street, was misschien wel ’s werelds meest briljante oprichter. Hij kon goed praten, zag er goed uit en had (zo leek het) een trefzekere formule voor succes. Helaas voor zijn investeerders had hij die formule toch niet. Bloggers zouden dan ook waakzaam moeten zijn voor de hedendaagse valse profeten van de 21e eeuw.
Er zijn tal van blogs die de sleutel tot succes verkopen, maar de waarheid is dat als u succesvol wilt zijn, u ervoor moet werken. Natuurlijk is het mogelijk slim te werk te gaan. Het is echter beter om origineel te zijn en niet een kopie te zijn van al het voorgaande. Dus, bent u op zoek naar een goed blogidee? Houd dan rekening met het bovenstaande – dit helpt u op te vallen tussen de rest.